top of page
IMG_2519 2.JPG

Att marinera i någon from av laktos produkt är något jag starkt kan rekommendera. Fil, långfil, yoghurt, mjölk eller crème fraichen är perfekta smakbärare och mörar köttet tack vara enzymer, syror och laktos,


Använd din oljemarinads recept och byt sedan ut oljan mot långfil.



 

Ingredienslista

  • 2 dl långfil

  • 1 kruka timjan


Nu rockar vi på


Super enkelt hacka timjan fint och blanda i det i långfilmen och vispa eller rör samman det ordentligt.

 

Tips och trix


Salta alltid före så att du öppnar upp köttets så att filet och smaken från örterna tränger in ordentligt. Salt är i sig en mörare och det slår sönder bindväv och sega hinnor.


 

I samarbete med @keno_svenskaspeltur

Åldergräns 18 år. Stödlinjen.se

99 visningar0 kommentarer

Det här är en magisk smaksätter du kan ha den att steka i eller bara som em smörig sås till kött, fisk eller fågel.


Använd osaltat smör och sedan saltar du efter behov och beroende på vad du skall ha smöret till.



 

Ingredienslista

  • 200g smör

  • 2 nypor salt

  • 1-2 glödande björkkolbitar

Steg 1: Kom igång


Smält smöret i en kastrull, se till att du har rejäl glöd. lägg ner kolet och låt ligga i smöret i 5-10 minuter gärna under lock. Klart och så smörigt gott det blev.

 

Tips och trix


Vill du smaksätta detta med så kan du trycka i kryddor och vitlök. baka vitlöken lite på kolet innan så får du sma


ker som kommer att lyfta dig från marken. Använd fantasin och smaksätt inte bara med björkkol utan du kan ju använda dig av al, en eller något annat träslag.

 

I samarbete med @keno_svenskaspeltur

Åldergräns 18 år. Stödlinjen.se

106 visningar0 kommentarer

Uppdaterat: 9 nov. 2023

Detta är en fantastisk smakrik och enkel rätt som du med lätt het kan laga till inne som ett drinktilltugg. Det här är en av mina favoritsåser den funkar till allt och den är otroligt lätt att laga till.


En enkel och lättlagad rätt som ej går att misslyckas med. Skiva mandelpotatisen tunt men om du skall göra små drinktilltugg så kan du skiva dom lite tjockare.



 

Ingredienslista

  • 150g mandelpotatis

  • 50g smör

  • 2 skivor ljusugnsbröd eller tunnbröd som man säger i Stockholm

  • 200g matjessill

  • 1 knippe dill

  • 1 knippe gräslok

  • 1 st salladslök

  • 1 dl creme fraish

Nu rockar vi på


Börja med att smälta smöret i hällen eller i stekpanna. Klicka ut en rejäl klick smör och börja med att steka dina tunt skivade mandelpotatisar.

Bryt nu tunnbrödet i chipsliknande storlek och stek dom tillsammans med mandelpotatisen.

Strö nu över dillen, gräslöken och vårlöken. Ringla över crème fraichen och nu är det bara du mumsar i dig allt.

 

Tips och trix


Du kan om du vill laga till denna rätt i en plåt i ugnen. börja då med att rosta mandelpotatisen först. Tunnbrödet behöver du ej rosta men det blir magiskt mycket godare om det fått en smak av smöret och matjessillen.


 

I samarbete med @keno_svenskaspeltur

Åldergräns 18 år. Stödlinjen.se

34 visningar0 kommentarer
bottom of page