top of page
IMG_2519 2.JPG

Lökaska

En grym smaksättare som förhöjer allt den hamnar på och i. Allt från gratäng till rödvinssås. Nu snackar vi om UMAMI.


Funkar med all typ av lök purjoläk eller salladslök funkar också riktigt bra.



 

Ingredienslista

  • Bränt skal från 4 lökar

  • 1/2 dl salt



Steg 1: Kom igång


Börja med att baka lökarna på kolet. Skala sedan löken och behåll det brända skalet. Mortla först det brända skalet och tillsätt sedan saltet. mortla ihop.



 

Tips och trix


Ju finare du mortlar saltet och det brända lökskalet så tränger saltet snabbare och lättare in i köttet, fisken eller grönsakerna samt blandas fortare i en sås eller gryta. Tillsätt en nypa socker gärna farin så får du en till dimension av löksaltet.


 

I samarbete med @keno_svenskaspeltur

Åldergräns 18 år. Stödlinjen.se

60 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page