Recept för 4 personer.

 

Ingredienser

500 g Lammkött går att byta ut till tillexempel kalv.

2 L vatten fyll gärna på eftersom det kokar.

1-2 medelstora morötter

1 purjo purjolök använd hela.

1-2 msk svartpeppar

1-2 tsk salt

2 msk kalvfond

2-3 tsk ättiksprit

2 1/2 dl grädde

1 dl dill

3 tsk Socker

1-2 msk smör

4 msk vetemjöl

100g brytbönor (går att utesluta)

4 portioner potatis till servering

Inlagda rödbetor till servering

 

Gör om möjligt så här

Börja med att skär moroten och purjolöken i fina slantar på snedden. Skär sedan köttet i kuber.

Smält smöret i kastrullen vänta tills smöret tystnat. Fräs lammet fint så att du får en fin yta på köttet kör i morötter, purjolöken den vita delen den gröna delen lägger du i i slutet av grytan. Slå sedan på vattnet, buljongen samt svartpeppar, salt. Låt sjuda i ca 1-1 1/2 timma minuter fyll ev på med mer vatten.

 

[easy_media_download url=”http://www.vildakocken.se/wp-content/uploads/2014/08/Till-toner-av-en-Tonfisk.mp3″ force_dl=”1″ text=”Ladda Hem” color=”grey”]