
Recept för 4 personer.
Ingredienser 500 g Lammkött går att byta ut till tillexempel kalv. 2 L vatten fyll gärna på eftersom det kokar. 1-2 medelstora morötter 1 purjo purjolök använd hela. 1-2 msk svartpeppar 1-2 tsk salt 2 msk kalvfond 2-3 tsk ättiksprit 2 1/2 dl grädde 1 dl dill 3 tsk Socker 1-2 msk smör 4 msk vetemjöl 100g brytbönor (går att utesluta) 4 portioner potatis till servering Inlagda rödbetor till servering
Gör om möjligt så här Börja med att skär moroten och purjolöken i fina slantar på snedden. Skär sedan köttet i kuber. Smält smöret i kastrullen vänta tills smöret tystnat. Fräs lammet fint så att du får en fin yta på köttet kör i morötter, purjolöken den vita delen den gröna delen lägger du i i slutet av grytan. Slå sedan på vattnet, buljongen samt svartpeppar, salt. Låt sjuda i ca 1-1 1/2 timma minuter fyll ev på med mer vatten.
|
[easy_media_download url=”http://www.vildakocken.se/wp-content/uploads/2014/08/Till-toner-av-en-Tonfisk.mp3″ force_dl=”1″ text=”Ladda Hem” color=”grey”]