abbor[easy_media_download url=”http://www.vildakocken.se/wp-content/uploads/2014/08/abborn-fran-falmark.mp3″ force_dl=”1″ text=”Ladda Hem” color=”grey”]

Abbor´n från Falmark.
Recept för 4 personer.
Ingredienser
400-500g abborfilé (fiskade av Stor Ture)
3 dl Grädde
1 msk smör
2 dl vetemjöl
1/2 dl Dill skuren dill
1/2 dl Persilja hackad persilja
1 msk flytande fiskfond
1 schalottenlök hackad
Smaka av med salt peppar typ en tesked salt och två kryddmått peppar (Gärna Creamy White so räknas som en av det finare kvalitéerna och kommer ifrån Malaysia)
Kokta ”plockepären” för 4 personer.
Gör förhoppningsvis så här 
Koka potatisen för 4 personer. Börja sedan att filéa abborren och ”byxa” den (skär bort ryggbenet så filén ser ut som en byxa).
Vänd filéerna i mjöl.
Stek sedan ”abbarn” i smör i några minuter per sida stek på låg temperatur salta och peppra.
Lägg på schalottenlök vänd abborren slå sedan på grädden dill persilja och avsluta med fiskfonden. Låt puttra upp lägg sedan upp och njut.
Smaklig måltid!